De jeugd heeft de toekomst

Gisteren heeft de Vlasakkerloop plaatsgevonden. Noodgedwongen moest de organisatie sleutelen aan de parcoursen en daarin is ze met verve geslaagd. De KidsRuns, 5km en 10km liepen een mooie ronde door het bos van Birkhoven dat getooid was met prachtige herfstkleuren. De 10 Engelse Mijlen liepen nog een stukje verder en deden ook de Stompert aan.

Bij de dames is in de top tien niets veranderd. Milou Smelink staat nog steeds aan kop. Sandra Wassink nadert Milou nu tot 3,7 door haar winst op de 10km van de Vlasakkerloop. Beide dames hebben aan acht evenementen meegedaan. Milou staat aanstaande zondag aan de start van de Startbaan Run. Van Sandra is dat niet bekend. Tamara Ploeg staat onveranderd derde.

Er zijn nog acht dames die in de race zijn om de speciale prijs voor “Veel-lopers” tijdens het de derde editie van het loopgala van Stichting Run#033. uitgereikt te krijgen. “Veel-lopers” zijn lopers die aan tien of meer loopevenementen van de in totaal twintig loopevenementen in het Run#033-circuit hebben meegedaan. Bij de mannen zijn er al vier mannen die deze kaap hebben gerond: Johan van Santen, Co Post, Vincent Sloterwijk en Mark van Hoorn. Nog eens twaalf mannen kunnen in theorie dit tiental nog volmaken tijdens de laatste drie loopevenementen meetellend voor het klassement in het huidige loopjaar 2019.

Rik Wolswinkel deed gisteren goede zaken in het klassement door een derde plaats te behalen op de 10 Engelse Mijlen achter de ontketende winnaar Daan van Doorn en Frank Faber. Imme Lammertink uit Nijmegen won de 10 Engelse Mijlen bij de dames, het was haar eerste deelname aan een loopevenement in het Run#033-circuit.

De 5km en 10km cross waren bij de mannen een prooi voor de jeugd. De veertienjarige Pablo van Hoorn van Altis won de 5km voor alle volwassenen. Triatlete en sportvrouw van het jaar 2018 van Amersfoort Jony Heerink werd derde overall op diezelfde 5km, net voor Saskia de Vries-van Vugt. De 10km werd gedomineerd door zeventienjarige Yordi Druijff, lid van AV Triathlon en trainend bij Aart Bakker (Team Aart). Bij dames won Sandra Wassink de 10km en scoorde aldus de volle 100 punten voor het klassement.

Yordi, Pablo en Benjamin Post zijn verwikkeld in een mooie strijd voor de winst in het juniorenklassement van het Run#033-circuit.