Spanning stijgt

De Arkervaartloop in Nijkerk heeft de spanning in de top van het Run#033-circuit doen toenemen. Bij de dames wonnen de nummers een en twee in het tussenklassement allebei een afstand en scoorden daarmee de volle honderd punten. Milou Smelink won zes dagen na haar winst op de 5km van de VathorstRun nu ook de 5km van de Arkervaartloop. En ze verbeterde wederom haar persoonlijke record op deze afstand. Sandra Wassink won de 10km. Sandra staat 103,7 punten achter Milou, maar heeft een evenement minder gelopen. Feitelijk is daarmee het gat 3,7 punten. De beste tien resultaten tellen mee, er zijn nog vier evenementen te lopen. te beginnen aanstaande met de Vlasakkerloop op zondag 27 oktober en precies een week later de Startbaan Run. Tamara Ploeg was een week na haar winst op de halve marathon van de VathorstRun ook weer van de partij in Nijkerk, zij rukte op naar de derde plaats in het klassement. Jeanique de Graaf staat vierde in het tussenklassement en heeft feitelijk maar 7,7 punten achterstand op Milou, ze heeft aan zes evenementen meegedaan tot nu toe en Milou dus acht.

Bij de heren heeft Rik Wolswinkel een sprong gemaakt naar de tweede plaats achter Co Post. Rik heeft aan acht loopevenementen meegedaan in de regio-033 en Co al aan dertien. Bij Co zijn daarom al de drie “slechtste” resultaten geschrapt. Rik heeft een virtuele voorsprong van 25,6 punten op Co en zal de aankomende weken zeker acte de presence geven bij de aankomende vier loopevenementen om door te stoten naar de eerste plaats. Mark van Hoorn zakte naar plaats drie, hij was verhinderd om in Nijkerk te lopen doordat hij aanwezig was al trainer bij het trainingskamp van de Altis-junioren. Sjoerd Veenma en Thijs van der Haar zullen met Co gaan strijden om plek twee en drie in de eindstand. Zij waren net zoals Co afwezig in Nijkerk om verschillende redenen.

Tussenstand dames

Tussenstand heren

Schrijf je in voor onze Run033.nl-nieuwsbrief

    Privacyverklaring

    Run033.nl is hét platform van, voor en door hardlopers in het 033-gebied. Alle activiteiten zijn ondergebracht in een Stichting. Stichting Run033
    p/a Heelkruid 60
    3824 NS Amersfoort
    KvK 60955260