Sandra en Bas aan kop

Foto door Harry van ’t Veld: Bas van der Heijden in actie op een van de vele klimmetjes tijdens de Lange Trail Cross rondom het Henschotermeer

Sandra Wassink heeft na een enerverende cross rondom het Henschotermeer de leiding gepakt in het tussenklassement van het Run#033-circuit 2020. Sandra finishte als tweede achter Saskia van Vugt die net zoals bij de Florijn Winterloop bijschreef op haar conto. Saskia sloeg echter de Snerloop in Nijkerk over, waardoor ze vierde staat in de tussenstand.

Jacoline van der Klip en Joelle Doorn deden wel alle drie de wedstrijden mee in het loopjaar 2020 en staan tweede en derde. Een bijzondere vermelding voor Noortje Zwaal, de eerstejaars D-juniore van Altis. Zij staat zesde in de tussenstand. In de Kids Cross op en rondom het eiland van het Hens werd zij derde overall achter haar ‘mannelijke’ trainingsmaatjes bij Altis Dim Petrusma en Tim van de Burgwal.

Bij de mannen staat Bas van der Heijden uit Amersfoort voor het eerst bovenaan in het tussenklassement. Bas is een loper die vaak in de top tien staat en bij veel evenementen in de regio aanwezig is. Arthur Wierenga en Alexander Doorn staan tweede en derde. Ook zij staan vaak aan de start in de regio en in 2020 is dat niet anders, Florijn Winterloop, Snertloop en Henschotermeer Games Wintereditie aan de start verschenen.

Ook bij de heren weer bijzondere aandacht voor twee Altis-junioren. Henry Nicolaas, nog maar tweedejaars A-pupil, staat vierde. Tijdens de 2,5km Korte Trailcross van de wintereditie rondom het Henschotermeer werd Henry nipt tweede achter Thijmen de Zwarte uit Woudenberg, na een heroïsche uitsprint in het zand.

Pablo van Hoorn, de vijftienjarige C-junior van Altis, kon zijn titel niet prolongeren Dat was geen schande, in de slotfase van de 11km lange Trail Cross, moest hij de overwinning laten aan de Nederlands Kampioen Triathlon bij de junioren, Niels Pennenkamp. Pablo haalde daarmee voor de tweede keer een tweede plaats bij de junioren.

Tussenstand Dames na Henschotermeer Games wintereditie

Tussenstand Heren na de Henschotermeer Games wintereditie

Schrijf je in voor onze Run033.nl-nieuwsbrief

    Privacyverklaring

    Run033.nl is hét platform van, voor en door hardlopers in het 033-gebied. Alle activiteiten zijn ondergebracht in een Stichting. Stichting Run033
    p/a Heelkruid 60
    3824 NS Amersfoort
    KvK 60955260