Tussenstand na de Hulckesteijnloop Nijkerk

De Hulckesteijnloop in Nijkerk is onder prima weersomstandigheden verlopen. Een pittige bui een half uur voor de start verstoorde alleen het inlopen van de ongeveer tweehonderd deelnemers. De wedstrijden over 5km, 10km en 15km werden onder droge omstandigheden verlopen op het schitterende parcours rondom en in bos Hulckesteijn.

Bij de dames deed vooral Charlotte Marijn van de Altis Masters goede zaken door de 10km te winnen en zo honderd punten toe te voegen aan haar totaal. Charlotte staat nu derde met minder dan vijf punten achterstand op koploopster Milou Smelink en 1,1 punt op nummer twee, Sandra Wassink. Milou en Sandra stonden vanavond niet aan de start.

Bij de heren stond de huidige top vijf aan de start. Rik Wolswinkel scoorde de meeste punten door de 10km te winnen. De volle honderd punten voor Rik. Rik staat vierde in het klassement, maar heeft vijf wedstrijden minder gelopen dan Co Post. De beste tien beste resultaten tellen voor de eindstand. Co Post heeft al twaalf resultaten, de slechtste twee zijn al weggestreept bij hem.. Nummer twee in het klassement, Thijs van der Haar, scoorde vandaag bijna 7 punten meer dan Co en liep dus wat in. Mark van Hoorn deed alweer aan zijn achtste evenement mee dit jaar. De organisator van vele evenementen in de regio en de drijvende kracht achter Run#033 zal geen derde blijven. Rik Wolswinkel en Sjoerd Veenma zullen in de laatste zes wedstrijden van het loopjaar over hem heen wippen in de stand. Rik Wolswinkel lijkt de beste papieren te hebben voor de eindwinst. Maar dat is geen garantie………het blijft ook bij de mannen spannend.

Het bijzonder aan Run#033 (run033.nl) is dat niet alleen de winnaars worden gehuldigd op het loopgala. Maar ook de lopers die aan tien of meer evenementen hebben meegedaan in het Run#033-gebied in het loopjaar 2019. Dat zijn de ware ambassadeurs van de loopsport. En ook de organisatoren worden in het zonnetje gezet tijdens het loopgala. In 2020 alweer de derde editie van dit unieke gala.

Tussenstand dames

Tussenstand heren

Schrijf je in voor onze Run033.nl-nieuwsbrief

    Privacyverklaring

    Run033.nl is hét platform van, voor en door hardlopers in het 033-gebied. Alle activiteiten zijn ondergebracht in een Stichting. Stichting Run033
    p/a Heelkruid 60
    3824 NS Amersfoort
    KvK 60955260